Beoordeling van het boek 'A River Runs Through It' Zoals het vergelijkt met de film De echte Norman Mclean op Seeley Lake Boekrecensie van & quot; Een rivier loopt door het & quot; Wat noemt men een stuk zoals dit? Om het te beluisteren lijkt het onjuist; Alsof ik het oordeel over een meester van een kunst waar ik nauwelijks van ben. Noem ik het een ode? Nee, dat zou lijken een verklaring van liefde te zijn, of te betreuren. Beter om simpelweg te zeggen, dit zijn mijn gedachten, mijn gevoelens, over wat mij is misschien het grootste verhaal geschreven in mijn tijd. Lofty standards, ik weet het; Maar in mijn schatting, de waarheid. Velen hebben de schermweergave van A River Runs Through It gezien; Miljoenen misschien. Ik weet het niet. Maar hoeveel van jullie weten het was een boek eerst? Of meer accuraat, een kort verhaal in een boek van korte verhalen? Voeg daaraan toe dat het de eerste werk was die is voltooid en gepubliceerd door een man die lang een functie als professor aan een universiteit had. Al jaren was ik hier niet van bewust, hoewel ik soms een voorliefde lezer van boeken ben. Zodra ik ontdekte dat het op print beschikbaar was, zocht mijn vrouw het online en kocht het voor mij als een cadeau. Zij heeft dat periodiek bekend geworden. Ze houdt van me, en ik ben inderdaad een zeer gelukkige man voor die liefde. Eenmaal ontvangen, nam ik mijn tijd. Ik heb ervoor gekozen om het over mij te wassen, alsof ik in de rivier stond, zijn kracht voelde; En mijn persoonlijke favoriet, The Andromeda Strain. Maar zo goed als die films zijn, zijn ze ver verwijderd van wat hij van plan was te zijn, zoals ze op de foto verschijnen. Ik voel me voor degenen die alleen van hem weten door de filmversies van zijn werken; Hij verdient je om hem beter te leren kennen. Lees zijn boeken. Je zal aangenaam verrast worden. Zijn overslag; Zijn diepe, stille zwembaden vol met belofte voor degenen die de eerste in de diepten willen plukken. Voordat ik het heb gelezen, heb ik de film nog een keer bekeken, om het verhaal beter in mijn gedachten te verbeteren. Weinigen zijn de films die de test van de tijd kunnen staan ​​tegen de geschreven werken die hen voorafgingen. Meest bleek in vergelijking, zodra onderworpen aan de normen die de schrijver brengt. Michael Crichton was een geweldig talent en zijn films zijn traditioneel goed ontvangen. U heeft misschien van sommige van hen gehoord: Jurassic Park, Congo; Gebied; Een rivier loopt door Het is een verhaal over een rivier, de Big Blackfoot River, om precies te zijn. Het draait om een ​​familie, de Maclean's. Het staat in de vroege delen van de jaren 1900, in en rond de jaren die zich uit de late tienerjaren tot begin jaren dertig uitstrekken. Er zijn twee zonen, Norman, de schrijver, en Paul, zijn jongere broer met drie jaar. De instelling is"de Montana van mijn jeugd"en het is nog steeds een"land met dauw". Als dat geen beeld geeft van schoonheid, sereniteit en onschuld, weet ik niet wat het wil. Norman, de oudere zoon, heeft een ernstiger geest en gaat uiteindelijk naar school, op Dartmouth College. Daar besteedt hij zes jaar in studie, en komt terug met zijn diploma. Paul koos ervoor om dicht bij huis te blijven, hoe beter de forel te vangen die door hem onbeweegd bleef. Wanneer Norman Paul voor de eerste keer ontmoet, nadat ze in de film terugkeert, gaan ze vissen op hun"familie rivier", de Big Blackfoot. Terwijl Norman zich na zo'n afwezigheid opnieuw probeert te verbinden met de rivier, spiegelt hij zijn broer en realiseert dat zijn broer thuis was en niet alleen een vliegenvisser was, maar een kunstenaar. Bij het kijken naar de film, lees dan het boek voordat de film nogmaals wordt bekeken, de lezer wordt zich bewust van de subtiele inzichten die de regisseur Robert Redford in het spel heeft gezet. In een bijzonder opvallende scène wordt Norman in de doden van de nacht gebeld om zijn broer uit de gevangenis te krijgen. Paul is aan het dansen en drinken met een Indiase vrouw die ze Monaseta noemen en werd gedwongen haar eer te verdedigen. Ze komen beide in de gevangenis, en Norman haalt ze uit. In het boek zegt Norman over de grote rechterhand van Paulus, die in zijn constante vliegvisserij te groot en krachtig is geworden. In deze scène gebruikt Paul de hand om zijn gezicht te bedekken terwijl hij in de cel staat, alsof hij er achter wegkijkt en niet wil zien. Of misschien gebruikt hij het om de kijker aan de hand te sturen, omdat het krachtig en majestueus is in zijn vermogen om de kunst van vliegenvisserij te overbrengen, in plaats van te worden gezien als iemand in een gevangeniscel. Als u de film kijkt, vindt dit in de auto plaats terwijl Norman hen naar huis verhuist. Paul, gespeeld door Brad Pitt, zit in de achterbank en Redford heeft het licht direct op de rechterhand van Pitt geplaatst als het zijn gezicht bedekt. Je ziet de hand, je hoort de stem, maar je kan de man niet duidelijk maken. Paul ontmoet uiteindelijk een tragische dood, om redenen die zijn ouders niet volledig begrepen hebben. Zoals zijn Vader zei,"hij was mooi"en op het einde, dat is waar je over bent. Als u nauwlettend leest en aandacht besteedt aan de subtiele momenten die Maclean voor ons heeft geplaatst, komt u er misschien van dat de Big Blackfoot inderdaad een rivier loopt die door de Montana van zijn jeugd loopt. De rivier loopt al het verhaal in feite De rivier van liefde en medelijden voelde zich voor een broer en zoon die niet in staat was om in de wereld te leven, waar hij in werd gestoken en daarmee vroeger in zijn leven zijn lot ontmoet. De vroege delen van het verhaal worden vergeleken met het hoofd van een zwembad, vol leven en belofte van wat er zou kunnen zijn. Het midden- of poolgedeelte is diep, donker en geheimzinnig in zijn diepten, vol met vragen die niet makkelijk beantwoord kunnen worden. Het laatste gedeelte is de staart van het zwembad, het segment waar de rivier of het verhaal zich weer verzamelt, klaar om vooruit te gaan, achter die mensen of gedeelten van de rivier te moeten, en het door te voeren wat het meest gekoesterd is. De liefde van deze familie bindt ze nauw samen, maar toch kunnen ze niet helpen wie zij het meest graag willen helpen. De uitspraak"Het is degene waar we samen leven en liefhebben en moeten weten wie ons ontlokken"zegt meer dan de meeste familieleden kunnen begrijpen of herkennen. Het einde van het verhaal is het meest gedrukte moment van de druk die ik ooit heb genoten van lezen. De woorden harken terug naar het begin van het verhaal, waardoor de volledige cirkel de diepe betekenissen in de woorden verborgen worden. De laatste woorden zijn fascinerend in hun eenvoud en diepte. Elke keer als ik ze lees, denk ik aan wat ze voor mij betekenen en ik vraag me af wat ze voor Norman Maclean bedoelden. Hij was een man die ik had genoten van het weten. Link naar John Norman Maclean, zoon van Norman Mclean en auteur van verschillende award winng boeken van zijn eigen John Maclean BooksOfficial site van John N. Maclean Een rivier loopt door het een rivier loopt door het en andere verhalen, vijfentwintigste verjaardag uitgave Jonge mannen en vuur Op de Big Blackfoot De Ranger, The Cook en A Hole In The Sky

Autostoelhoezen